Vælg den rigtige plæneklipper

Plæneklipperen er et vigtigt redskab i kampen mod mosset i din græsplæne. Slår du ca. dit græs en gang om ugen med en klippelængde på 4-5 cm i starten af sæsonen, er du på rette spor. Det giver din græsplæne de bedste vækstbetingelser. Du stresser ikke græsplænens rodnet ved køre for ofte med græsslåmaskinen og i og med at du lader græsset have en vis længde kan den bedre klare sig i kampen mod mos og hvad der nu ellers kan finde på at invadere din græsplæne.

Få en flot plæne

Vil du gerne have en flot grøn græsplæne, kommer den desværre ikke af sig selv. En græsplæne skal passes og plejes på samme måde som andre planter og træer i haven ind i mellem får en kærlig hånd. Ud over din plæneklipper kan du også overveje at købe eller leje en vertikalskærer. Den fjerner med hård hånd mosset i din græsplæne, og i samme ombæring får du også givet luft til græsplænens rodnet. Og ilt til græsplænen er en af de vigtige ingredienser for at opnå en flot og stærk græsplæne. Specielt ældre plæner kan blive meget tætte og have brug for denne behandling.

En vertikalskærer bliver også nogle gange kaldet en plænelufter. Har du meget mos i græsplænen vil din græsplæne se ret forfærdelig ud efter denne behandling, men væbn dig med tålmodighed. Du er på rette spor, hvilket du vil se når nyt græs spirer frem på de steder, hvor der tidligere kun groede mos.

Så efter

Ud over brug af plæneklipper og vertikalskærer vil det gavne din græsplæne, hvis du eftersår ved behov. Ligeledes er det godt med gødning, men pas på ikke at overgøde græsplænen. Gødning er godt, men det er overgødning ikke. Følg hellere de anvisninger, som du finder bag på posen med gødning.

plaeneklipper.net kan du læse mere om de valg du bør kigge på, når du skal vælge dig en plæneklipper.

 

 

Vælg den rigtige plæneklipper
Tjek vores sitemap for mere
Rul til toppen