Uundværlig afstandsmåler

white daisy flowers in clear glass teapot on green grass field during daytime

Så kom foråret. Langt om længe. Vi har ventet på det. Nu er det på tide, at vi får gjort haven klar. Og ja, med de stigende priser på alt – lige fra benzin og energi til fødevarer, så er det slet ikke en dum tanke at omlægge en del af haven til køkkenhave. Altså et sted i haven, hvor du dyrker kartofler og andre grøntsager. Du vil hurtigt opdage, hvor gavmild mulden og jorden er. Om det så, kun handler om et lille bed til krydderurter – eller om du gerne vil være mere selvforsynende. Selvfølgelig er der grøntsager, som du bruger til dagligt, som du ikke kan dyrke i haven. Men der er mange. Derfor bør du planlægge lidt allerede nu, hvad du gerne vil dyrke. Gulerødder, bær, eller måske små frugtbuske. Fx hindbær.
Skal du i gang med sådan et projekt, så vil du nok også gerne udnytte pladsen, du har afsat til det bedst muligt.

Køb en afstandsmåler

Derfor bør du anskaffe dig en afstandsmåler. En, hvad for, én? Jo, du hørte rigtigt: En afstandsmåler. Afstandsmålere med laser er nemlig uundværlige, når du anlægger din køkkenhave. Den kan hjælpe dig til at lave snorlige rækker, som du planter eller sår frø efter.

Den kan bruges til at regne ud, hvor mange buske af det ene eller det andet bær, du har brug for. Du skal bare dividere rækkens afstand med antallet af meter som en fuldvoksen busk har brug for. Fx har du en række på 15 meter, og en gennemsnitlig stikkelsbærbusk dækker et område på ca. 1m2, så ved du, at du har plads til at plante 15 buske.

Kan bruges til mange ting

Men en afstandsmåler er ikke kun god at have ved hånden, når du anlægger din køkkenhave. Den er faktisk også ret god at bruge, hvis der skal ommøbleres inde i dagligstuen. Det sker jo, at vi gerne vil have lidt forandring. Og i stedet for at købe nye møbler, der har de samme mål, som de gamle, så kan det sommetider være den bedste løsning bare at flytte rundt på dem.

Men du kender måske godt projektet. Du har forsøgt at få sofaen presset ind i et hjørne, og det passer bare ikke. Du havde ellers målebåndet fremme – du ved det der, som din hustru bruger, når hun syr. Upræcise mål kan føre til store frustrationer. Og det er der, du er lige nu. Du troede, at der var plads til sofaen inde i hjørnet. Det er der bare ikke. Med en digital afstandsmåler ville du have kunnet konstatere det for længe siden. Du ville ikke have skullet bruge adskillige timer og kræfter på ikke at opnå noget som helst.

Og ja, på samme måde: Skal I have et nyt køkkenbord. Hele bordpladen skal skiftes, så vil en afstandsmåler kunne hjælpe jer, så I ikke køber en plade, der er for lang – eller for kort. Husk derfor: En afstandsmåler er ikke bare et målebånd eller en tommestok. Den er et nyttigt værktøj, som du har gavn af i mange forskellige situationer.

Uundværlig afstandsmåler
Tjek vores sitemap for mere
Rul til toppen