En ulykke kommer sjældent alene

En ulykke kommer sjældent alene 1

Et uheld kommer sjældent alene, siger et gammelt ordsprog. Jeg er nu ikke helt enig, men lige netop i dag kom jeg til at tænke på det ordsprog, da to uheld med elektriske husholdningsapparater ramte os fra morgenstunden, og jeg tænkte ved mig selv, mens jeg stod med skraberen og barberede mig, at nu håbede jeg i hvert fald ikke, at vi blev ramt af flere uheld i dag.

Sagen var, at jeg tidligt i morges som sædvanlig ville lave morgenkaffe til min kone og mig, men da jeg havde hældt bønner i filteret og vand på vores kaffemaskine og ville tænde den, skete der absolut intet. Jeg tjekkede stikkontakten og alt andet, men der var intet at gøre, maskinen ville bare ikke tænde, så jeg måtte igen med at lave kaffen på gammeldags maner med at hælde kogende vand ned i filteret.

Da det var overstået, var jeg på badeværelset, og efter brusebadet ville jeg som sædvanligt barbere mig, men min barbermaskine valgte også at strejke. Det var lige ved, at jeg fandt det hele meget mystisk, men selvfølgelig er det en tilfældighed, at de to maskiner stod af på samme tid. De er også begge så tilpas gamle, at man egentlig ikke bør forundres over det.

Min kone stod op, mens jeg stod og barberede mig med noget sæbeskum og min gamle skraber. Det spurgte hun lidt undrende til, og da jeg forklarede hende om de to uheld, blev hun også næsten overtroisk omkring det faktum, at begge maskiner brød sammen samme morgen.

Hun gik ud til kosteskabet i bryggerset, og jeg hørte hende tage vores støvsuger frem, og lidt efter kunne jeg høre, hun tændte den. Så blev den slukket og tændt igen, men den fungerede tilsyneladende helt normalt. Jeg grinede lidt af hende, men egentlig var det vel naturligt nok at afprøve den på baggrund af de to andre apparaters sammenbrud.

Vi snakkede over morgenkaffen om, hvilken type kaffemaskine vi kunne tænke os til afløsning af den gamle, og vi blev hurtigt enige om, at det bare skal være en ganske almindelig kaffemaskine, for diverse egenskaber som muligheden for at lave espresso og den slags, får vi alligevel ikke udnyttet.

Vi aftalte, at jeg på vej hjem her i eftermiddags skulle køre forbi isenkræmmeren og købe en ny kaffemaskine og en ny barbermaskine, for ingen af dem er jo til at undvære i det daglige. Og min kone bad mig finde en ny stegepande, da jeg nu alligevel var derinde, og jeg valgte at købe en pænt stor pande fra Scanpan, som ekspeditricen anbefalede mig.

Hos isenkræmmeren var der en specialudstilling af sodavandsmaskiner, som i den anledning var nedsat med 40 procent. Jeg kunne ikke dy mig for at købe sådan en Sodastream maskine, for vi har meget ofte besøg af vores kvikke børnebørn, og jeg går ud fra, at det vil være populært, at vi kan lave vores egen sodavand til dem. Så jeg købte også et pænt udvalg af de forskellige slags smag, man kan tilsætte.

En ulykke kommer sjældent alene
Tjek vores sitemap for mere
Rul til toppen