Til øjenlægen med bygkorn

Verden er lille. Forleden mødte jeg en tidligere kollega, som jeg arbejdede sammen med for over tyve år siden. Historien er, at jeg er anæstesisygeplejerske og arbejdede i den forbindelse tæt sammen med kirurgerne på Kommunehospitalet. Af og til assisterede jeg til en øjenoperation, for dengang blev de fleste patienter fuldt bedøvet, hvis der skulle fjernes et fremmedlegeme eller et bygkorn i øjet.

Kommunehospitalet var også dengang universitetshospital og uddannede læger i forskellige specialer. Og det var i den sammenhæng, jeg kom til at kende den unge reservelæge Jens rigtig godt. Han var ved at uddanne sig til speciallæge i øjensygdomme for senere at blive privat praktiserende øjenlæge.

Dengang for tyve år siden var Jens en stilfærdig, lidt nervøs ung mand, som havde stor respekt for os narkosesygeplejersker, men som tiden gik, tøede han op og deltog gerne i snakken og pjatteriet i vores frokostpauser. Og han blev i øvrigt en dygtig øjenkirurg.

Da jeg forleden havde en tid til en forundersøgelse for grøn stær hos en øjenlæge i København viste det sig, at Jens er ansat på klinikken, og pudsigt nok var det Jens, der skulle undersøge mig.

Der var stor gensynsglæde, vi udvekslede mange sjove historier fra dengang, vi arbejdede tæt sammen, og glemte næsten forundersøgelsen. Men jeg nåede da at blive grundigt undersøgt og fik en fin orientering om, hvordan forløbet under og efter min øjenoperation vil forløbe, og blev glædeligt overrasket over, at man i dag anvender øjenlaser til fjernelse af grøn stær. Det gør indgrebet og efterforløbet nemmere og hurtigere.

Til øjenlægen med bygkorn
Tjek vores sitemap for mere
Rul til toppen