Tag familien med i zoologisk have

Noget af det allerbedste ved at have en familie er de oplevelser, man har sammen. Ganske vidst er det kaos halvdelen af tiden, og man kan hverken finde op eller ned, eller den der sok, der laver en houdini, hver gang man kigger væk, men hyggeligt er det også.

De oplevelser, vi har sammen, er de minder, vi altid vil bære med os. Samtidig er det også dem, der bringer os tættere sammen.

Der findes et hav af forskellige ting, man kan lave sammen med sine børn, og zoologisk have må så absolut regnes som en klassiker.

Familiehygge når det er bedst

Zoologisk have med alle de spændende dyr er næsten altid et sikkert hit hos børnene uanset alder. Er børnene helt små, kan det være en sanseoplevelse uden lige både at se, lugte og måske endda røre mange forskellige dyr. Brug masser af tid i småbørnsområderne, hvor de kan få lov at lege med de mindre dyr.

Hvis de er store nok, og hvis de har lyst til at prøve, så husk at købe lidt mad til dyrene, hvis det er muligt selv at fodre dem. Det kan være ret vildt at fodre en kamel og mærke dens læber mod håndfladen!

Småbørn, når de har rigtig meget krudt i måsen, kan godt have brug for at løbe lidt energi af sig, før de er helt klar til at se på dyrene. Heldigvis er der altid legepladser og næsten også altid masser af børn at lege med.

Tag eventuelt madpakker med, så I kan få lidt at spise imens. Har dit barn en god legekammerat, kan det også være en super idé at invitere en ekstra med på turen, så der er en anden på samme alder at opleve dyrene sammen med.

Lær en masse om dyr

Zoologisk have er selvfølgelig en oplagt mulighed for at lære børnene mere om både tamme og vilde dyr. Specielt de små børn kan få ekstra meget ud af turen, hvis I sammen snakker om dyrene i ugerne op til turen og kigger i bøger med billeder eller tegninger af de dyr, I kommer til at se. På den måde vil de kunne genkende flere dyr, og de bliver udfordret i at sætte ord, billeder og virkelighed sammen.

Benyt også endelig muligheden for at lære de ældre børn mere om dyrene. Læs skiltene sammen, og sørg for at holde øje med, hvornår dyrene bliver fodret. Ofte er det muligt for gæsterne i zoologisk have at se på, mens dyrepasseren fortæller spændende ting om dyrene eller måske endda en sjov historie. Ligeledes er det nogle steder muligt at komme på en guidet tour eller endda en lille safari, som specielt for de lidt ældre og de voksne, kan være både spændende og lærerig.

Zoologisk have er et fantastisk bud på en god dag i oplevelseskalenderen med familien, og det er en nem tur at planlægge. Priserne er ganske overkommelige, og hvis det er et stort hit, er årskort måske vejen frem!

 

Tag familien med i zoologisk have
Tjek vores sitemap for mere
Rul til toppen