Skal jeg tage lån for at betale min gæld?

Hvis du skylder på et eller måske flere lån, som du har optaget via nettet, enten fordi det er nemt eller fordi du har fået afslag i banken. Så er noget af det dummeste, du kan gøre at låne flere penge for at kunne betale afdrag på gæld.

På den måde ender du med endnu flere udgifter til de i forvejen meget dyre lån, og har du ikke problemer i forvejen, så får du ihvertfald nu. Hvis du endelig skal låne flere penge, skal du gøre det på den rigtige måde, det vil vis sige at komme af med alle dine små lån.

Hvor meget skylder du væk

Du skal først finde ud af, hvor mange penge du skylder væk og til hvilke finansieringsselskaber. Når du har fundet ud af det, ved du også hvor mange penge, du skal låne for at udbetale alle dine gældsposter. Derefter laver du et budget med dine indtægter og udgifter, dog ikke medregnet gæld til diverse lån. Nu kan du se hvor mange penge, du kan undvære hver måned til et nyt lån.

Ved at du nu kun har et lån at betale renter, gebyrer og omkostninger til, vil det også blive lettere for dig at overskue din økonomi.

Men inden du tager et nyt online lån, så gå i banken og forklar dem din situation og fremlæg dokumenter. Det kan jo være, at de vil hjælpe dig med et lån til at udfri din gæld. Med et banklån vil du også slippe billigere i afdrag hver måned.

Online lån er en dyr løsning

Når man skal låne penge, så ved alle, at det koster ekstra i form at renter, gebyrer og diverse omkostninger. Søger man om et lån i en bank, så kan man få lånet til en rimelig pris i forhold til et online lån.

På trods af at online lån kan være dobbelt så dyre som et banklån, kan man undres over, hvorfor det er blevet så populært at tage disse dyre kviklån. Svaret er enkelt. Det er for mange mennesker svært at få et banklån. De har som regel en lav indtægt og som deraf ikke det store rådighedsbeløb.

Bankerne vurderer derfor at de ikke har råd til at betale afdrag på et lån. Disse personer er så tvunget til at finde et andet sted at låne penge. Det eneste sted de har mulighed for et lån, er hos et finansieringsselskab, som til gengæld tager en god pris for et lån.

Lån uden sikkerhed

Selvfølgelig skal man betale lidt ekstra for at låne pengene, når man tænker på, at disse selskaber ikke kræver at man skal stille sikkerhed eller have en kautionist for lånet. De løber jo en risiko for, at kunden ikke betaler. De har derfor ikke mulighed for at få deres penge igen gennem nogle værdier eller en kaution, men må gennem en inkassosag for at få deres penge.

Så står man for at skulle benytte et finansieringsselskab online, så kan der være penge at spare ved at undersøge markedet og sammenligne deres priser, ellers kan man nemt risikere at komme til at betale op i mod 30% i ÅOP.

Også gratis lån

Det skal da lige pointeres, at det skam også er muligt at optage gratis lån. Første lån gratis for alle nye kunder i en måned, hedder det hos Simbo, Lendon, Ferratum og Vivus. Lån rentefrit i 30 eller 60 dage og op til 10.000 kr. er et fantastisk tilbud.

Tidligere var det ikke muligt at låne penge gratis uden renter og gebyrer, men det er det nu. Den skærpede konkurrence har gjort, at nye kunder kan optage gratis kviklån, hvilket har skabt stor glæde blandt danskerne. Læs mere på Lån Gratis DK som er en online låneportal med en oversigt over alle gratis lån i Danmark.

Skal jeg tage lån for at betale min gæld?
Tjek vores sitemap for mere
Rul til toppen