Puslespil og brætspil går aldrig af mode

Den digitale tidsalder,, som vi lever i har i den grad lagt pres på de traditionelle puslespil og brætspil. Computere og konsoller har stjålet rigtig mange af børns vågne timer, og TV vil også stadig tage sin del af tidsforbruget. Tablets bliver ved med at springe frem med små nemme spil, som de små selv kan lære at benytte relativt nemt. Det er faktisk imponerende at se, hvordan en 3årig kan lære at benytte en tablet i en fart. 

Denne udvikling har betydet svære tider for brætspilsindustrien, da man står overfor en modstander som tilsyneladende kun bliver større og større som tiden den går. Flotte grafiske spil til de nye next gen konsoller vil blot udvide denne tendens, og de populære MOBA spil til computer tiltrækker online spillere som aldrig før. Ud fra disse fakta kunne man nemt være bekymret for, om brætspillene vil stoppe med at blive produceret i sidste ende, hvilket virkelig ville være synd og et stort tab for verden. Men det er dog heldigvis langt fra tilfældet på trods af, at man kunne frygte det modsatte. 

Spillene går ikke af mode 

Puslespil og brætspil går aldrig af mode, og grunden til det skal findes i menneskets sociale natur. Der er intet som kan samle familien som et brætspil. Man kan argumentere for TV’et, men i det tilfælde har deltagerne ikke rettet koncentrationen mod hinanden – snarere tvært imod. Et brætspil kan samle familie og venner som få andre ting kan og dermed danne rammen for en hyggelig aften. Der findes mange forskellige typer brætspil alt afhængigt af hvilket temperament, som man er udstyret med. Der vil altid være familiespillene som matador, hvor alle kan være med eller de langt mere krævende specielle spil, som kan holde deltagerne fanget i mange timer. Man vil aldrig kunne skabe den samme stemning omkring et computerspil, eftersom man får det første ikke engang har øjenkontakt, og for det andet så er det sjældent at hele familien kan deltage, når det kommer til computerspil. 

Det er hyggeligt at samles om et godt spil 

Mange brætspil er designet til, at man kan have hele familien med, og i de fleste tilfælde er det jo heller ikke så meget spillet, men mere det at man laver noget sammen, som er i fokus. Puslespil vil altid kunne bruges, da man ikke kan forvente, at de helt små kan lære at bruge de digitale forlystelser, så hurtigt som et simpelt puslespil. Det er ganske enkelt noget, som er meget svært at forestille sig, da små børn har brug for noget håndgribeligt for at kunne lære de første ting i livet. 

Puslespil og brætspil går aldrig af mode fordi selv de største computernørder vil indrømme, at det er hyggeligt at sidde med venner og familie i hyggeligt lag og have et spil som midtpunkt. Det er især senere i livet, at man opdager, hvor meget disse spil rent faktisk betyder, og hvor sjovt det pludselig kan være at samle vennerne om nogle spil. Hos de unge skal man bare inddrage noget med alkohol, så er det spil solgt.

 

Puslespil og brætspil går aldrig af mode
Tjek vores sitemap for mere
Rul til toppen