Online check-in

Når du planlægger en rejse, køber billige flybilletter, vælger sæde etc. foregår alting online – inklusiv online check-in. Du gør det enten på flyselskabets website eller i deres app.

De fleste flyselskaber tilbyder online check-in 24 timer før afgang. Hvert selskabs online check-in proces er forskellig, men ofte får du her mulighed for at vælge et sæde, hvis du ikke allerede har gjort det ved bestilling, betale for ekstra bagage etc. For en international afgang skal du tit indtaste pasoplysninger etc.

Boarding pass

Når alt det er på plads, får du dit boarding pass. Det kan du enten få emailet og printe, eller du kan gemme det på din telefon eller i flyselskabets app eller begge.

Fordelen ved online check-in er, at du således får mulighed for at vælge dit sæde 24 timer før i modsætning til et par timer før afgang i lufthavnen.

Luftfartsselskaberne elsker online check-in, fordi det sparer dem personaletimer. Kunderne er fri for at stå i kø i lufthavnen og kan gå direkte til Security – hvis ikke de har bagage, der skal tjekkes ind.

Selv om du har tjekket in online hjemmefra, skal du stadig sørge for at have god tid i lufthavnen. Du skal måske tjekke kufferter ind, der kan være kø ved security etc.

Mange selskaber har også en deadline for, hvornår du skal være fysisk tilstede ved gaten, så sørg for, at du er der i god tid inden. Mange lufthavne er store, og du skal måske fra en terminal til en anden på grund af et skift af gate.

Nogle gange kan du også opleve, at det ikke er muligt at tjekke ind online på forhånd. Det kan være, fordi du rejser med en gruppe, at ruten opereres af et andet selskab og andre årsager.

Online check-in
Tjek vores sitemap for mere
Rul til toppen