Lettere teatralsk

Vores dreng var kropumulig. Han pjækkede meget fra skolen, og vi var bekymrede for, at han var kommet i dårligt selskab. Det sker nemt. Især i de større byer. Og vi bor i København. Han sagde godt nok på det tidspunkt, at han ikke var i dårligt selskab. Han og en kammerat havde det bare sjovere nede i fitnesscenteret. Ja, der kan man også få dårligt selskab.

Pjækkeri

Vi forsøgte at tale med ham om, hvorfor han pjækkede fra skolen. Han gider ikke. Det der med at læse bøger og høre efter. Det er meget sjovere at bruge kroppen og kræfterne.
Et eller andet sted kan jeg godt forstå ham: Der er vist noget med, at nogle af pigerne er søde, og hormonerne kører rundt i ham. Men det går ikke at pjække. Han risikerer at miste et helt skoleår. Vi havde fået et forslag fra hans klasselærer om at kigge på muligheden med efterskole 9. klasse. Og vi forsøgte at tale med ham om det. Men han gad ikke høre på os.

Efterskole er svaret

En dag, da han kom hjem, og faktisk havde været i skole, fortalte han, at han kunne huske, vi havde foreslået noget om efterskole. Ja, men du ville jo ikke høre på, hvad det egentlig var, vi ville foreslå dig. Han indrømmede, at det er rigtigt. Jeg undrede mig lidt. Spurgte ind til, om han havde ændret mening og gerne vil høre på vores forslag. Han fortalte, at hans kammerat bliver sendt på efterskole til efteråret. Han skal gå på en teater efterskole, hvor de også har massevis af andre aktiviteter. Fx fitness og musik. Han tænkte, at han måske også kunne komme på sådan én. Henne i klassen i dag havde læreren talt med dem om det. Hun havde fortalt dem, at det måske var en idé for dem, der synes, de er trætte af den almindelige skole.
Min mand og jeg kiggede på hinanden. Lad os tale sammen om det. Hvad kunne du godt tænke dig at lave ud over at gå til fitness?

Jo han ville gerne lave noget med design og musik. Han kunne ikke rigtigt forklare det præcist, men noget med at få lov til at designe pladecovers og den slags. Aha. Måske skal vi lede efter en musikefterskole, der også har kunstneriske fag til dig, kunne du tænke dig det? Det kan godt være, at den kommer til at ligge langt herfra, men så må du klare at bo der i nogle weekender alene. Kan du det? Det mente han, at han godt kunne. Vi er derfor nu i fuld gang med at lede efter efterskoler, hvor han kan få lov til at udfolde sin kreativitet og bruge sine kræfter på fitness. Vi har fundet forskellige teater efterskoler, der ser ud til, at de også har en del andre kreative fag. Det kniber lidt med at finde en, der også har noget med fysisk udfoldelse at gøre. Han vil jo ikke gå på efterskoler med ridning. Men lur mig. Vi skal nok finde den helt rigtige efterskole til ham.

Lettere teatralsk
Tjek vores sitemap for mere
Rul til toppen