Fordele og ulemper ved at være single

Et stigende antal danskere bliver single hvert år, og mange af dem bliver ved med at være det. Nogle vælger bevidst at leve uden en kæreste, mens andre har prøvet at være i et fast parforhold, men ikke søger et forhold på nuværende tidspunkt.

Der kan være rigtigt mange forskellige årsager til at man er single. Man kan have et travlt liv, hvor der ikke er plads til at sætte tiden af til en kæreste, eller man kan være meget kræsen, og derfor have svært ved at finde den rigtige partner. Derfor er det godt, at vi har steder som 40plus, hvor man har mulighed for at se hinanden lidt an inden man evt. vælger at mødes ansigt til ansigt.

At være single er det modsatte af at være i et parforhold. Derfor skal fordelene og ulemperne ved singlelivet, også ses i forhold til fordelene og ulemperne ved at være i et parforhold.

Hvad savner man som single?

Hvis man spørger singlerne, hvad de savner allermest i deres singleliv, vil mange nok svare, at de savner en kæreste til at ligge i sofaen om søndagen. En søndag på sofaen kan godt være lang og ensom når man er single, og det er ofte her singlerne mærker afsavnet, fordi mange kærestepar bruger søndagen sammen.

Der er også mange singler der generelt savner en partner, som man kan dele dagens oplevelser med. Mange oplevelser bliver lige en tand sjovere og mere specielle, hvis man har en at dele dem med. Man kan tale om oplevelsen, og give oplevelsen videre. Derudover bruger mange kærester hinanden, når man oplever problemer i livet. Det kan være på arbejdet, eller i familien. Her har kæresten oftest en stor betydning, for at man kan få talt om problemerne i ens liv.

Der er selvfølgelig også det seksuelle perspektiv, som er en fordel for folk der i et parforhold. Mange kærestepar har nemmere ved at dyrke sex end singler, som skal ud og jagte en partner i weekenden, eller måske har en løs aftale med en partner et sted ude i byen.

Er der fordele ved at være single?

Men ulemperne ved at være single, kan dog også nemt vendes til fordele. Singler kan dele deres problemer med deres venner, og de kan have mere uforpligtende forhold. Singler kan dele søndagen med vennerne eller familien, og oplevelserne kan sagtens deles med andre mennesker end en eventuel kæreste.

Til gengæld skal singlerne ikke stå til ansvar for nogen. Du behøver ikke rydde op efter dig selv, og du skal ikke tage opvasken når du ikke gider. Du bestemmer selv hvornår du kommer hjem fra byen, og om du har lyst til en dag på sofaen. Derudover kan man selv tilrettelægge sin tid, så man kan nå de ting man selv har lyst til. Tiden bliver ikke dikteret af en kæreste, og man slipper for irriterende weekendarrangementer i svigerfamilien.

Singlerne kan leve et meget oplevelsesrigt liv, fordi de ikke står til ansvar for nogen. Der er ikke nogen fast plan, ikke nogen villa, vovse, og Volvo. Her er kun det fede liv, som dog kan føles en smule ensomt, når man igen ligger alene på sofaen en søndag eftermiddag.

 

Fordele og ulemper ved at være single
Tjek vores sitemap for mere
Rul til toppen