Et billigt låsefirma?

Min lillesøster har købt en ejendom langt ude på landet. Hun vil gerne bo et sted, hvor hun er tæt på naturen, siger hun. Hun er måske lidt en enspænder. Men faktisk, så kan jeg mærke på hende, at hun er rigtig glad for sin beslutning om at flytte på landet. Jeg håber, det går godt. Hun har hele sit liv været afhængig af enten vores forældre eller mig. Hun er et voksent, lille barn. Forkælet, tror jeg, mange ville sige. Og ja, hun ved ikke så meget om, hvad det vil sige at tage ansvar for sig selv. Hun har fået alt serveret. Senest var det den lejlighed, som min far købte til hende. Nu har hun så solgt den og købt det lille landhus.

Sådan er det bare

Selv har jeg for lang tid siden accepteret, at sådan er det bare i min familie: Min søster får alt, hvad hun peger på, imens jeg må arbejde hårdt for at nå mine mål. På den ene side føler jeg, at det er lidt uretfærdigt. Vi er da begge to vores forældres børn. Så hvorfor skal der gøres forskel på os? Jeg har aldrig fået en bolig foræret. På den anden side frisætter det mig til at gøre, som det passer mig. Hvis jeg ikke gider at se mine forældre, så behøver jeg det ikke. Jeg har jo et godt argument for, hvorfor jeg ikke har tid til at se dem: Jeg skal arbejde for føden og for at opnå mine mål.

Find en billig låsesmed

Min søster forstår mig sådan set godt. Hun kan bare ikke forstå, at hun er møgirriterende, når hun ringer mig op i tide og utide for at høre om, hvor man finder en god elinstallatør eller en billig låsesmed. Sidste gang hun ringede handlede det om, at hun ville have mig til at finde et rengøringsfirma, som kan komme og gøre rent for hende en gang om ugen. Jeg blev rasende. Jeg fortalte hende, at det må hun selv rode rundt med. Det er nemt nok. Bare gå ind på Google, og find et firma eller læs dig frem til det her. Hun blev fornærmet. Hun ringede derfor og sladrede til vores forældre. Fortalte dem, at jeg ikke vil hjælpe hende.

Så ringer far

Jeg siger dig, der gik ikke en halv time, så ringede min far og sagde til mig, at jeg bare skulle være helt rolig. ”Din søster er så forkælet, og det er os dine forældre, der har fejlet. Selvfølgelig skal du ikke finde rengøringsfolk til hende.” Det var da ret rart at få at vide. Men jeg forfulgte ikke noget. Jeg sagde bare til min far, at det var jeg da glad for at høre. Han fortalte mig, så, at han har hjulpet hende med at finde en billig låsesmed, en elinstallatør og en montør, der kan installere vaskemaskinen for hende. Men nu synes han, at det er på tide, at hun vokser op og bliver lidt mere selvstændig. Jeg håber, at han kan magte den opgave alene, fordi jeg gider altså ikke at hjælpe hende med at finde frøene, hun vil så i sin have. Slet ikke at så dem for hende.

Et billigt låsefirma?
Tjek vores sitemap for mere
Rul til toppen